Er et alarmsystem overhovedet nødvendigt?

Jeg har haft kig på et alarm system. Ikke fordi, jeg tror der er akut risiko for indbrud. Jeg ser det mere som en slags forsikring. Forhåbentligt bliver der aldrig brug for den. Men i det tilfælde at uheldet er ude, er den meget rar at have.

Derfor er jeg gået på jagt. Det første man skal skelne imellem er, om man har brug for en erhvervs alarm eller en privat alarm. I mit tilfælde er der klart tale om det sidste. Jeg har ikke nogen stor virksomhed, som jeg skal have et alarm system til. Når man kigger på den private side af markedet, vil man hurtigt se, at der også findes mange forskellige kategorisering. Fra det jeg vil kalde fuld service alarmer, fra et stort alarm selskab, til nogle gør det selv, smart alarmer, hvor du selv er ansvarlig for at reagere i det tilfælde at alarmen udløses. Især i den kategori, synes jeg der er sket en stor udvikling de seneste år.

Man skal selvfølgelig være opmærksom på, at de ikke er mere effektive, end den indsats du selv kan yde i tilfælde af et indbrud. Men forhåbentligt kan det være en hjælp med den efterfølgende opklaring uanset.