Hvordan laver man et tryk?

Jeg er begyndt at lave lidt grafisk arbejde. Jeg synes det er helt vildt lærerigt. Det er grafisk arbejde, som skal sende videre til tryk. Så på den måde, bliver det virtuelle jeg arbejder med på computeren omdannet til et fysisk tryk.

Det har også betydet, at jeg har skulle lære lidt om, hvordan trykprocesser foregår. Både i forhold til digital print og offset tryk. Ikke så meget i forhold til hvordan man rent teknisk trykker. Men mere i forhold til, hvordan man gør sin grafik klar til tryk. Det er nemlig forskellige krav eller specifikationer, som man skal være opmærksom på, når man skal have sendt grafik til tryk. Det får nemlig et andet udtryk, end når man ser grafikken på skærmen. Så det stiller krav til både opløsning og farver, så man er sikker på at få et flot resultat.

Jeg har lært det på den hårde måde. Jeg har nemlig fået nogle tryk tilbage fra trykkeren, som blev alt andet end vellykket. Ikke på grund af trykkeriet, men fordi jeg simpelthen ikke har fået justeret min grafik tilstrækkeligt, inden det blev trykket.