Brandmanden

Nok om brændenælder. Nu er det tid til at skrive et indlæg, med et lidt andet fokus. For nok synes jeg, at en brændenælde er en fascinerende plante. Så skal den her blog også handle om andet end lige nøjagtig den plante.

I dag skal det faktisk slet ikke handle om planter. Men istedet om havdyr. For imens mange er bange for at blive brændt af en brændenælde, så virker hysteriet omkring dens halvfætter til at være endnu større. Her tænker jeg selvfølgelig på brandmanden.
Når man bevæger sig på strandene, kan alle vandmænd pludselig se ud til at have et rødt skær, og derfor kan man bare høre panikke sprede sig, når folk måske har fået øje på en brandmand i bølgen blå.

Den er umiddelbart lige så upopulær som brændenælden, netop fordi man får et brændende udslet ved berøring. Derfor spreder panikken sig også hurtigt, hvis man ser en slimet svømmer på sin badetur.